Waar het allemaal begon

20 oktober 1979

Marc Roegiers studeerde Tuinaanleg in Wetteren en heeft altijd een grote passie gekend voor tuin en planten. Later was Marc geëngageerd in heel wat verschillende verenigingen. In 1968 hielp hij met het oprichten van de vereniging van Tuincenters waar hij vervolgens ook voorzitter van werd. Daarnaast was hij onder andere mede-oprichter van de Belgische Federatie Groenvoorzieners en Tuinaannemers Oost-Vlaanderen. Marc is ook 10 jaar lid geweest van de Koninklijke Maatschappij Gentse Floraliën. Hij heeft ook altijd geholpen met het uittekenen van het befaamde bloementapijt in Brussel. 

Later kan Marc zijn passie en werk al gauw delen met echtgenote Francine. In 1979 richten ze dan ook samen het Tuincenter op. Marc ontfermt zich over de tuinaanleg terwijl Francine verantwoordelijk is voor de winkel. Ze zijn vaak op de baan samen en leren heel veel bij. 

Dochter Veronique neemt de zaak over

16 februari 1998

Door dagelijks in contact te komen met het tuincenter, groeit bij Veronique van jongs af aan een grote passie voor planten en tuin. Ze besluit Industrieel Ingenieur - Landbouw en Tuinbouw te studeren aan CTL - Gent.  Daarna studeert ze nog Tuinarchitectuur bij in Melle. Ze stapt mee in de zaak en runt samen met haar ouders het tuincenter. Later neemt Veronique de zaak volledig over.

In 1998 wordt ook de serre geplaatst. Dit was een uniek moment want het is een cabrioletserre, de eerste in Vlaanderen! Ondertussen is ook het buxus tijdperk gestart. Meer en meer spenderen mensen aandacht aan hun tuin. Vooral de buxus is heel trendy en men gaat er vollop mee experimenteren.

2 arpil 2009

Op deze dag overlijdt Marc Roegiers. Het was toen vollop het seizoen en heel erg druk in de winkel. We hebben toen voor het eerst de winkel midden in de namiddag moeten sluiten. Een moment dat wij nooit gaan vergeten... 

2011

2011 is een jaar van innovatie. Het tuincenter krijgt een nieuw logo en bovendien wordt een groot LED scherm geplaatst.

Ondertussen wordt biologisch tuinieren terug hip. Mensen worden steeds meer bewust en gaan terug actief aan de slag met moestuinen.

2019

Tuincenter Roegiers bestaat 40 jaar!

40jaar bestaan van Tuincenter Roegiers en dat wordt gevierd met grote opendeurdagen. 

Tuincenter Roegiers wint ook de prijs voor bedrijf van het jaar, uitgevaardigd door Open Vld Assenede. 

2020

Vandaag de dag wordt in de serre een open, inspirerende omgeving gecreëerd. Het doel van Veronique is voor de klanten bij binnenkomst een echte ervaring aan te bieden. Je krijgt er advies op maat, of het nu gaat om een klein of groot project! 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Cookies toe te staan. Meer informatie