Maak je eigen lentebloemstuk

Maak zelf fleurige lentedecoratie met al het moois dat dit seizoen te bieden heeft. Je kan dit bloemstuk zowel binnen als buiten zetten.

Benodigdheden

Ronde bloempot. Bijvoorbeeld van het merk Ecopots.
Takkenkrans (die qua diameter op je pot past)
Universele potgrond
4 x voorjaarsknolletjes (krokus, narcis, tulpen, hyacinten…)
3 x Muehlenbeckia
1 x blok steekschuim
Pookdraad
7 x voorjaarstakken (bij voorkeur rechte takken, zoals wilgenkatjes. Je kan ook met krulwilg werken, maar dan krijg je een grilliger geheel.)
Snijbloemen  (ranonkels, mimosa, Asclepias, tulpen, Craspedia…)
Plat mos
Paasdecoratie

Volg deze 9 stappen en maak je eigen prachtig bloemstuk

Stap 1

Vul je ronde bloempot ongeveer voor een derde op met universele potgrond. Leg vervolgens een takkenkrans op of rond je je pot om deze mooi af te werken.

Stap 2

Haal de voorjaarsknollen uit hun pot en plant ze in de potgrond. Je creëert het mooiste effect als je ze aan één zijde van de pot samen plant. De rest van de pot vullen we in de volgende stappen op.

Je kan hier kiezen uit verschillende soorten knollen. Denk bijvoorbeeld aan krokusjes, narcis tète-à-tète, tulpen of hyacinten. Afhankelijk van de grootte van je pot, heb je ongeveer 4 stuks nodig. 

Stap 3

Plant vervolgens in de lege ruimte van je bloempot de Muehlenbeckia. Afhankelijk van de grootte van je bloempot volstaat het om drie stuks te planten.

Stap 4

Maak je steekschuim nat. Snijd drie stukken van het steekschuim en wikkel ze in huishoudfolie. Steek deze vervolgens tussen de planten. Hier kan je in de volgende stappen paasdecoratie en overige planten op bevestigen.

Stap 5

De takkenkrans rond je bloempot kan je in deze stap vastmaken met pookdraad. Deze prik je vast in de potgrond. 

Stap 6

Steek 7 rechte voorjaarstakken (bijvoorbeeld wilgenkatjes) vast in de aarde of het steekschuim, rondom de plantjes. Maak een sneetje in de huishoudfolie als je een tak in het steekschuim wil steken. Maak vervolgens de takken bovenaan vast met koord of touw. 

Stap 7

Voeg enkele voorjaarsbloemen toe, bijvoorbeeld ranonkels, mimosa, asclepias moby dick, tulpen of craspedia. Snij ze af op verschillende hoogtes en steek ze vast in de stukken steekschuim. Maak een sneetje in de huishoudfolie waar je je bloemen wil steken. 

Stap 8

Tijd voor de afwerking! Bedek de potgrond en vooral het steekschuim met plat mos zodat dit niet langer zichtbaar is. 

Stap 9

Werk je bloemstuk af met paasdecoratie naar wens. Hang de decoratie met touwtjes aan de takken of gebruik een lijmpistool om eitjes en pluimen op de takkenkrans en het mos vast te lijmen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Cookies toe te staan. Meer informatie