IN DE KIJKER: Bloembollencombinaties met vaste planten

Het najaar is aangebroken! Maar wat betekent dit precies? Wij geven u graag enkele tips zodat u precies weet wat u allemaal met uw bloembollen kunt doen.

Waarom zou u bloembollen op zichzelf planten als u ze nog beter kunt combineren? Ondanks dat bloembollen perfect op zichzelf te planten zijn is een combinatie met een vaste plant zoals winterviolen het beste dat u kunt doen.

Je kiest best jouw bloembollen op basis van de bladkleur van de vaste plant. Het contrast van de verschillende kleuren creëert dan een ongelofelijk kleurenpallet. Dit resulteert in een prachtige symbiose in jouw tuin!

Een ander type vaste planten dat goed werkt met bloembollen zijn siergrassen. Deze combinatie is perfect als je afwisseling tussen de seizoenen wilt. Wanneer de grassen in maart gesnoeid worden bloeien de bloembollen open. Zo staat jouw tuin het hele jaar in bloei!

Om het nog beter te maken verkopen wij bij Tuincentrum Roegiers bloembollenmengsels. Hierdoor zal uw kleurenpallet nog gevarieerder zijn! Koop nu een zak bloembollenmengsel en ontvang 10% op het volledige bedrag.

Planttip: Plant ze (samen) in het najaar. Hierdoor kunt u in de beginperiode tijdens de winter genieten van de winterviolen of siergrassen en rond maart gaat uw tuin vanzelf over op de bloembollen. Dit zorgt voor een mooie transitie in uw tuin!

Genoeg redenen om naar Tuincentrum Roegiers te komen en uw eigen combinatie samen te stellen!

TIJD VAN HET JAAR: Vaste planten

Het is weer de tijd van het jaar! Ook de vaste planten staan in bloei, maar wat betekent dit precies? Wij geven u enkele tips om nog meer uit uw vaste planten te halen.

Het combineren van vaste planten kan kleurrijk of sober gebeuren. Kleurrijk spreekt voor zichzelf, maar bij sober betekent niet automatisch het tegenovergestelde. Met sober bedoelen we een bodembedekker en een leuke bloeiende vaste plant of een siergras met daartussen een lange bloeier (vb. Nepeta met Echinacea of Pennisetum met Lavatera).

Belangrijk is om planten te combineren op basis van hun kleur. Er vallen heel veel mooie combinaties te maken die voor een mooi en symbiotisch kleurenpallet zorgen. Het is echter wel steeds belangrijk dat je vooraf je kleur bepaalt. Blauw-wit, geel-oranje of misschien wel wit op een bordeaux blad, alles hangt af van hoe hoe u het wilt!

Om dit om te zetten in een nog mooier resultaat moeten we verder kijken dan de kleuren. Ook de vorm en grootte van de bloemen zijn van belang. Selecteer eerst wat je mooi vindt. Daarna gaat u opzoek naar combinaties tussen smal groeiende en wijd opengroeiende vaste planten. Hier maakt u best ook een bewust onderscheid tussen grove en fijne bloemen.

Om deze combinatie helemaal af te maken raden wij een combinatie met bloembollen aan. Zo staat jouw tuin heel het jaar in bloei en kan je genieten van al de verschillende verschijningen.

Tips voor bij het planten:
Voorjaarsbloeiers plant u in het najaar, najaarsbloeiers plant u in het voorjaar.
Plant jouw planten met Vivimus of Osiryl. Deze helpen jouw planten bij de beworteling en zorgt voor betere resultaten.

Kom nu naar Tuincentrum Roegiers want weet u geen raad en heeft u nood aan plantadvies? Wij helpen u graag.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Cookies toe te staan. Meer informatie